EN | PL | DE | FR | NO | PT | SR
Browse Items · Iz fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Search using this query type:Search only these record types:

Item
File
Collection

Advanced Search (Items only)

Browse Items (27 total)

Na razglednici se nalaze dvije zasebne slike. Na jednoj je prikazano Sefardsko groblje u Sarajevu, a na drugoj sarajevska kafana Bendbaša. Razglednica je izdanje Bosanske Pošte.

Na razglednici se nalazi jedna od ulica u starom dijelu grada, naselje Alifakovac. Razglednica je izdanje štamparije Simon Kattana.

Na razglednici je prikazana Šerijatska sudačka škola kao i pet žena u narodnoj nošnji tog perioda. Razglednica je izdanje štamparije Simon Kattana.

Na razglednici su prikazane žene u radionici ćilima u Sarajevu. Tkaonicu ćilima izgradila je Zemaljska vlada 1892. godine. Sjedište tkaonice je bilo na Bistriku (naselje u Sarajevu). Razglednica je izdanje D. K. & Co.

Na razglednici je prikazana Katedrala u Sarajevu. Razglednica je izdanje M. Löwingera.

Na razglednici je prikazana stara mahala u naselju Bistrik (Sarajevo). Razglednica je izdanje J. A. C. S.

Na razglednici su prikazana dva stećka u Radimlji. Stećak je nadgrobni spomenik iz srednjeg vijeka. Nekropola stećaka Radimlja nalazi se u Vidovu polju, 3 km zapadno od Stoca, na putu Čapljina - Stolac. Radimlja spada u najvrijednije spomenike…

Na razglednici je prikazan Stari most u Mostaru. Stari most u Mostaru izgrađen je 1566. godine. Sagradio ga je sultan Sulejman I. Razglednica je izdanje prve muslimanske nakladne knjižare u Mostaru.

Na razglednici se nalazi Čengića kula u selu Rataj kod Miljevine (Foča).

Na razglednici se nalazi naselje Alifakovac (Sarajevo). Razglednica je izdanje papirnice Altarac.